Česká Lípa: Město počítá s další podporou pro stavby čističek

22.12.2015 9:16

Město Česká Lípa bude i v příštích letech finančně přispívat obyvatelům města v lokalitách, kde by bylo obtížné stavět kanalizaci, na výstavbu domovních čistíren odpadních vod. Nabídne novou výzvu Programu pro poskytování dotací na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod.

Česká Lípa: Město počítá s další podporou pro stavby čističek
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zastupitelé se seznámili s vyhodnocení čerpání finančních prostředků z dotačního programu DČOV Častolovice v předchozích letech. A souhlasili s postupným financováním tohoto dotačního programu z rozpočtu města Česká Lípa v období let 2016 až 2018 v celkové maximální výši 17 mil. Kč. Po Častolovicích město nabídne tuto podporu i dalším lokalitám, v nichž není technicky možné nebo ekonomicky vhodné vybudovat veřejnou kanalizační síť splaškové kanalizace a jejichž obyvatelé se na město obracejí se žádostmi o pomoc.

„Půjde o další podpůrný dotační program pro vlastníky objektů pro bydlení a objektů pro rekreaci v katastrálních územích Okřešice, Vlčí Důl, Vítkov, Heřmaničky, Písečná a Česká Lípa v části lokality Kopeček, kde není možné připojení na veřejnou kanalizační síť. Průzkumem bylo zjištěno, že se celkem jedná o cca 170 domácností,“ sdělil předkladatel návrhu Juraj Raninec, místostarosta města. Jak doplnil, při tomto počtu potenciálních žadatelů o dotaci a limitu pro výši dotace na 1 objekt v částce 100 tisíc Kč, by se na straně města jednalo o závazek poskytnutí podpory v celkové výši 17 mil. Kč, a to v letech 2016 až 2018, kdy by měly být podle navrhovaného programu dokončeny všechny dotované projekty domovních čistíren v navržených lokalitách.

V Častolovicích nabízené podpory výstavby čistíren odpadních vod využila více než polovina domácností, kterým město přispělo na čističky v úhrnné výši cca 2,3 mil. Kč, přičemž na tuto podporu bylo zastupitelstvem vyčleněno celkem 5 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …