Česká Lípa: OSBD se bude s městem podílet na stabilizaci a rozvoji moderní a ekologické výroby tepla

27.09.2018 12:15

Největší odběratel tepla od Českolipské Teplárenské, Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa, se dnes stal jejím dalším akcionářem. OSBD se tak od dnešního dne podílí na rozvoji této ekologické soustavy zásobování tepelnou energií spolu s oběma dalšími akcionáři – MVV Energie CZ, která v teplárně vlastní většinový podíl prostřednictvím společnosti Českolipské teplo, a Městem Česká Lípa.

Česká Lípa: OSBD se bude s městem podílet na stabilizaci a rozvoji moderní a ekologické výroby tepla
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Vstup našeho nejvýznamnějšího zákazníka do společnosti vnímáme jako projev důvěry v centrální zásobování teplem a důležitý krok pro dlouhodobou stabilizaci ekologicky šetrné výroby tepla na Českolipsku. Zároveň může být skvělou inspirací pro další bytová družstva, která tímto krokem mohou podpořit rozvoj moderního systému vytápění s pozitivním dopadem na životní prostředí,“ říká Jörg Lüdorf, předseda představenstva MVV.

OSBD má nyní nově v teplárně 19,99% podíl. Skupina MVV vlastní 75 % akcií a Městu zůstává jeho 5,01% podíl. Všichni tři akcionáři mají zastoupení v dozorčí radě teplárny.

„Naším hlavním cílem je udržení ekologické výroby tepla bez nutnosti budování mnoha desítek či stovek lokálních zdrojů tepla po celém městě Česká Lípa. Dalším cílem, který tímto obchodním partnerstvím sledujeme, je zajistit pro naše družstevníky a klienty komfortní a cenově dostupné teplo. V neposlední řadě nám jde o podporu a rozvoj moderního tepelného hospodářství v lokalitě Česká Lípa,“ říká ředitel OSBD Česká Lípa Petr Mertin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…