Česká Lípa: Občané místní části Lada chtějí osadní výbor

27.02.2020 6:33

Město Česká Lípa eviduje návrh několika obyvatel místní části Lada, která je součástí našeho města, na zřízení Osadního výboru.

Česká Lípa: Občané místní části Lada chtějí osadní výbor
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Osadní výbor zřizuje zastupitelstvo, které zároveň určí počet členů tohoto výboru a jeho předsedu. Výbor musí mít dle zákona o obcích nejméně tři členy, kteří musí mít trvalé bydliště v té části obce, pro kterou by měl být osadní výbor zřízen.

Pokud je osadní výbor zřízen, může předkládat zastupitelům, radním nebo výborům návrhy týkající se rozvoje místní části, a zároveň se vyjadřovat k návrhům a záměrům města týkající se dané lokality. Členy tohoto výboru by měli být aktivní občané, kteří chtějí hájit zájmy celé oblasti, pro kterou je osadní výbor zřízen.

Dovolujeme si tedy oslovit občany místní části Lada, aby nám navrhli své sousedy, kteří by dle jejich názoru byli vhodnými kandidáty na post členů osadního výboru. Své návrhy prosím posílejte sekretářce starostky p. Bretové na e-mail bretova@mucl.cz do 10. března. Pokud k e-mailu připojíte i krátké zdůvodnění své nominace, budeme rádi.

Místní část Lada zahrnuje tyto ulice:

  • Dolní
  • U Rokle
  • K Vodárně
  • Borská
  • Lada (tj. bez bližšího určení ulice)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…