Česká Lípa: Připravujeme soutěž na firmu, která postaví koupaliště v Dubici

12.04.2022 18:35 | Tisková zpráva

Město Česká Lípa začne hledat zhotovitele stavby venkovního koupaliště v přírodním areálu v Dubici. Veřejná soutěž se připravuje, zadávací podmínky schválili českolipští radní na svém březnovém jednání.

Česká Lípa: Připravujeme soutěž na firmu, která postaví koupaliště v Dubici
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Pokud vše dobře půjde a podaří se ve standartní lhůtě vysoutěžit zhotovitele stavby, mohlo by se se stavbou začít ještě v letošním roce, hotovo by mohlo být v roce 2023.

Budoucí areál koupaliště v Dubici počítá s velkým bazénem s vodními hrátkami a dvěma dráhami pro plavání o rozloze 933 m2, tobogánem a skluzavkami s dojezdovým bazénkem a také dětským bazénem o rozloze 210 m2.

Do areálu jsou organicky začleněny stávající atrakce, a sice soustava vodních hrátek a také velké 3D bludiště. Kompletně nově bude vybudováno zázemí pro návštěvníky včetně sociálního zařízení, sprch, převlékáren a také velkého venkovního občerstvení. Projekt počítá do budoucna i s umístěním karavanových stání u vstupu do areálu a nových kurtů na beach volejbal.

Součástí placeného, oploceného areálu koupaliště v Dubici budou venkovní bazény, tobogán se skluzavkami, vodní hrátky, 3D bludiště i kurty na beach volejbal. Mimo placený areál bude vstup na vodní vlek, minigolf i nové molo na pláži. Kapacita areálu je projektována na 863 lidí celkem a 333 lidí v obou bazénech. Zpracovaná studie řeší areál jako celek, prioritou pro město však bude vybudování venkovního koupaliště se zázemím.

Více ve videu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…