Česká Lípa: Radní odsouhlasili zadání pěti veřejných zakázek

01.06.2019 18:16

Zadání celkem pěti veřejných zakázek s celkovými předpokládanými náklady ve výši 21,9 milionů korun odsouhlasili českolipští radní. Schválené zadávací podmínky poslouží jako podklady pro vypsání veřejných zakázek, ze kterých vzejdou vítězné firmy, které budou dané stavby realizovat.

Česká Lípa: Radní odsouhlasili zadání pěti veřejných zakázek
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Většina schválených zakázek se opět týká školských budov, radní například znovu odsouhlasili zadávací podmínky na rekonstrukci sociálních zařízení v ZŠ 28. října, o kterou se v předchozím zadávacím řízení přihlásila jen jedna firma. Zároveň schválili také výběrové řízení na zabezpečení technického dozoru a koordinátora BOZP pro projekt na zateplení základní školy na Ladech.

Projekt na demolici a novostavbu pavilonu E ZŠ Speciální Jižní

Základní školu Speciální Jižní opravuje město již od roku 2007, pavilon E je posledním z celkem šesti pavilonů, který ještě není opravený. S jeho opravou, přesněji řečeno demolicí a novostavbou, by město chtělo začít v příštím roce.

„V České Lípě zoufale chybí místa pro děti ve speciální mateřské škole. Po dokončení stavebních prací by tak v pavilonu E měla tato místa vzniknout. Kromě toho v pavilonu bude ještě jedna třída přípravky a dvě další třídy pro školní vzdělávání žáků se speciálními potřebami. Pavilon bude mít celkovou kapacitu 32 žáků,“ upřesnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Než však bude moci město zahájit jakékoli kroky, potřebuje na tento záměr projekt. Proto českolipští radní schválili vyhlášení veřejné zakázky na výběr projektanta, který přestavbu navrhne. Předpokládané náklady na stavbu činí 19,3 mil. Kč.

Zateplení MŠ Na Výsluní

Jako nová bude budova MŠ Na výsluní po dokončení projektu na celkové zateplení objektu. V rámci něj se počítá se zateplením fasády i střechy, výměnou dveří, oken, rozvodů vody, s úpravou otopného systému, rekonstrukcí sociálních zařízení a výměnou původního osvětlení. Součástí projektu pak je i instalace systému nuceného větrání a výměna vzduchotechniky v kuchyni.

Celkové náklady na projekt jsou vyčíslené na 14,8 mil. Kč, město však podalo žádost o dotaci do Operačního programu životní prostředí, ze kterého může získat až 4,2 mil. Kč. Po provedení všech úprav by škola měla ročně na energiích ušetřit zhruba 240 tisíc korun. Českolipští radní nyní schválili výběrové řízení na firmu, která stavební práce provede.

„Stavební práce by měly trvat necelý rok, začít bychom chtěli v září letošního roku. Vzhledem k počasí budou na podzim a v zimě probíhat práce především uvnitř školky, ta tak bude od letošního září do ledna příštího roku uzavřena. Děti, které školku navštěvují, mezi tím budou umístěny v náhradních prostorách na Základní škole 28. října a v MŠ Východní na Špičáku. Od dubna 2020 pak budou až do června 2020 probíhat venkovní práce, školka však už bude v provozu,“ uvedl českolipský místostarosta Martin Brož.

Workoutová hřiště na Městském stadionu a v Žitavské ulici

Českolipští radní postupně schvalují vyhlášení výběrových řízení na realizaci vítězných projektů odhlasovaných v rámci nultého ročníku projektu Tvoříme město tak, aby byly všechny projekty realizovány v letošním roce. Po výběrových řízeních na veřejné osvětlení a dětská hřiště tak nyní radní schválili zadávací podmínky pro výběrové řízení na doplnění workoutových prvků na hřiště na Městském stadionu a zřízení nového workoutového hřiště vedle BMX hřiště v Žitavské ulici na Špičáku.

Součástí zakázky tak je zejména dodávka cvičebních prvků, ale také zbudování základů a dopadových ploch okolo nich. Náklady jsou odhadnuté na celkem 968 tis. Kč. Nabídky město nebude hodnotit jen podle nejnižší ceny, ale také podle délky záruční lhůty a zajištění bezplatných servisních prohlídek v době záruky. Stavba hřišť by pak měla začít v červenci, hotovo by mělo být v září letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…