Česká Lípa: Radní podpořili hendikepované sportovce i zahrádkáře

28.05.2019 11:30

Českolipští radní se na svém jednání 21. května zabývali pěticí žádostí o poskytnutí dotace z fondu rady města. Tuto možnost využívají organizace, spolky i jednotlivci, pokud nesplňují kritéria ve vypsaných dotačních programech a nemohou tedy z těchto programů získat peníze. Z fondu rady města mohou žádat až 50.000 Kč. Českolipští radní se rozhodli podpořit všech pět žádostí.

Česká Lípa: Radní podpořili hendikepované sportovce i zahrádkáře
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Nejvyšší částku, tedy 50.000 Kč, schválili radní poskytnout krajské příspěvkové organizaci Denní a pobytové sociální služby, která působí v České Lípě. Tato organizace dlouhodobě podporuje své klienty ve sportovních aktivitách, z nejrůznějších závodů již klienti nasbírali celou řadu ocenění. Příspěvek města organizace použije na úhradu startovného, náčiní, ubytování a dalších výdajů spojených se sportováním hendikepovaných.

Druhou nejvyšší částku, 30.000 Kč, schválili radní poskytnout Sportovnímu triatlonovému clubu Haven Česká Lípa. I tento spolek použije získané prostředky na úhradu výdajů spojených s činností sportovního klubu, zejména s činností dětí a mládeže. Poslední sportovní organizací, kterou radní na svém jednání podpořili, je spolek Mimoňští Sršni. Ti v červnu pořádají v Hradčanech oblíbený Hornettlon Weekend, v rámci kterého se kombinuje triatlon s inline bruslením. Na závodníky tak čeká 500m plavání, 20km na kole, 5km běhu a 11km na inline bruslích. Radní podpořili tento závod částkou 20.000 Kč.

Částku 14.000 se českolipští radní rozhodli poskytnout spolku Československá obec legionářská, pobočce v České Lípě. Členové spolku prostředky použijí na organizování pietních akcí či úhradu cestovného při účasti na nejrůznějších akcích.

Poslední podpořenou organizací pak byla Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Česká Lípa. Ta získala celkem 12.000 Kč, které použije na organizaci Dětského dne v zahrádkářské osadě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…