Česká Lípa: Turistickou sezonu zahájí odemčení Pekla

15.03.2019 17:11

Nazout botasky, přehodit batoh na záda a vyrazit do přírody. Doba výletů do blízkého i vzdálenějšího okolí se rychle blíží, už nyní začíná být počasí k výletníkům milosrdné. Oficiální začátek turistické sezony připadá každoročně na duben a Město Česká Lípa se rozhodlo toto hezké období výletníkům ještě více zpříjemnit.

Česká Lípa: Turistickou sezonu zahájí odemčení Pekla
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Regionální turistické informační centrum Česká Lípa společně s obcemi Zahrádky, Sosnová a dalšími partnery totiž přichystalo na sobotu 13. dubna zbrusu novou akci Odemykání Pekla.

Národní přírodní památka Peklo, která se nachází mezi Českou Lípou a Zahrádkami, každoročně přiláká tisíce návštěvníků. V rámci akce se lidé mohou těšit nejen na symbolické odemknutí této památky, ale především na zábavnou a naučnou zhruba pětikilometrovou stezku pro celou rodinu. Start stezky bude v Karbě, putování pak účastníky zavede i na Kozí farmu Nový Dvůr, cíl je před zámkem v Zahrádkách.

Trasa bude označena fáborky, takže se návštěvníci určitě neztratí. „Během cesty Peklem budou účastníci plnit zábavné úkoly, jejichž tématem bude samozřejmě přírodní památka Peklo. Stezka tak bude nejen zábavná, ale věříme, že i poučná,“ poznamenala Květa Menclová, vedoucí Regionálního turistického informačního centra Česká Lípa a doplnila, že místu, kde se zřítil kus skály, se zábavná stezka vyhne.

Vstup na akci je zdarma, v cíli na návštěvníky bude čekat pití a buřty.

Program:
11:00 – slavnostní zahájení s fanfárou v Karbě
11:00 – 15:00 – pětikilometrová pohádková trasa Peklem
13:00 – 17:00 - buřty a pivo před zámkem v Zahrádkách

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.