Česká Lípa: V přípravách na vybudování 2. etapy obchvatu se opět postoupilo o krok vpřed

08.11.2020 9:45

Dobudování obchvatu České Lípy je projekt, o který Česká Lípa usiluje již mnoho let. Obchvat by totiž významně ulevil nejen přetížené silnici I/9, ale také Děčínské ulici, která je ve špičkách téměř ucpaná a ztěžuje život lidem, kteří zde bydlí. Z plánovaných tří etap je však stále hotová pouze ta první, a sice most u autodromu v Sosnové se sjezdem do Dubice.

Česká Lípa: V přípravách na vybudování 2. etapy obchvatu se opět postoupilo o krok vpřed
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Nyní se však podařilo v přípravě dobudování 2. etapy obchvatu, tj. zhruba 1,5 km dlouhého úseku z Dubice do Dolní Libchavy, posunout o krok vpřed. V září letošního roku podalo ŘSD Liberec, které je investorem stavby, žádost o vydání územního rozhodnutí. Za tímto úkonem, který se může jevit takto napsaný jednoduše, jsou schované měsíce práce a složitých jednání s dotčenými institucemi.

„Českolipští občané dobře vědí, že se v této záležitosti velmi osobně angažuji, mnohých jednání jsem se tedy osobně zúčastnila nebo se podílela na jejich řešení. Díky společnému úsilí se tak podařilo vyřešit všechny požadavky a podmínky Policie ČR, Povodí Ohře, ochránců přírody, zároveň také problémy s přeložkou velmi vysokého napětí. Podání žádosti je rozhodně krokem vpřed,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Jamile bude územní rozhodnutí vydáno, mohou být zahájeny výkupy pozemků. ŘSD plánuje stavbu zahájit v roce 2023. „Město je nadále připraveno poskytnout investorovi stavby veškerou součinnost, a to především v oblasti výkupu pozemků. Věřím, že díky místní znalosti můžeme celý proces usnadnit a urychlit. Českolipští radní také nedávno schválili záměr výpůjčky městských pozemků, které Ředitelství silnic a dálnic na stavbu potřebuje. I tento krok přispěje k co nejhladšímu průběhu stavby,“ doplnila starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…