Česká Lípa: Zastupitelé zřídili Osadní výbor Lada

07.07.2020 18:16

Blaho místní části Lada má na srdci pět nově zvolených členů Osadního výboru Lada. Ten zastupitelé zřídili na svém červnovém zasedání, předsedou nově ustanoveného výboru byl zvolen Ing. Tomáš Hejl. Dalšími členy osadního výboru jsou Martin Kalenda, Mgr. Eva Jetenská, Ing. Blanka Kratochvílová a MUDr. Dana Michalíková.

Česká Lípa: Zastupitelé zřídili Osadní výbor Lada
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Žádost o zřízení osadního výboru přišla na českolipský městský úřad v lednu letošního roku. Informaci o tom, že tento záměr existuje, město komunikovalo na webu, facebooku a v Městských novinách. Nový osadní výbor je zřízen pro místní část Lada, která zahrnuje ulice Dolní, U Rokle, K Vodárně, Borská a Lada. Výbor musí mít dle zákona o obcích nejméně tři členy, kteří musí mít trvalé bydliště v té části obce, pro kterou je osadní výbor zřízen.

Výbor může předkládat zastupitelům, radním nebo výborům návrhy týkající se rozvoje místní části, a zároveň se vyjadřovat k návrhům a záměrům města týkající se dané lokality. „Osobně vítám každou aktivitu občanů, která směřuje ke zlepšení určitého území, vzájemnému dialogu a ke spolupráci. Těším se tedy na podněty, které město od osadního výboru obdrží. Pokud to bude technicky a finančně možné, rádi návrhům osadního výboru vyhovíme. Prosím jen vždy o trochu trpělivosti, protože záležitostí, kterých řešíme, je opravdu hodně, a navíc některé problémy nejdou vyřešit ze dne na den,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Osadní výbor Lada je již druhým existujícím osadním výborem na území města Česká Lípa. Jako první vznikl v březnu 2013 Osadní výbor Dobranov, Vlčí Důl, Heřmaničky, Písečná, Vítkov. Jeho činnost byla zastupiteli poprvé obnovena v lednu 2015, pro toto volební období byla činnost výboru obnovena v prosinci 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…