Česká Lípa vyvěsí tibetskou vlajku

07.03.2020 8:35

Město Česká Lípa i v roce 2020 vyvěsí na radnici tibetskou vlajku a připojí se tak k mezinárodní akci "Vlajka pro Tibet". Zapojení města do celosvětové akce odsouhlasili českolipští radní na svém zasedání v úterý 3. března. V roce 2019 se město k této kampani připojilo znovu po čtyřech letech.

Česká Lípa vyvěsí tibetskou vlajku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Tibetská vlajka zavlaje na radnici v úterý 10. března ráno. Česká Lípa tak společně s dalšími stovkami měst a obcí dá vzpomenout na povstání Tibeťanů proti čínské okupaci jejich země, od kterého letos uplyne 61 let. Při povstání zahynuly desetitisíce Tibeťanů, další statisíce zemřely v dalších letech ve vězeních, pracovních táborech nebo v důsledku hladomoru.

První čtyři česká města se ke kampani Vlajka pro Tibet připojila v roce 1996, v loňském roce se již jednalo o 817 měst, obcí, městských částí a krajů. Kromě stovek samospráv vyvěšují tibetskou vlajku i školy, další významné instituce i jednotliví občané. Dávají tak viditelně najevo svůj postoj k lidským právům, lidské důstojnosti a důležitosti humanity v dnešní technické společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …