Česká Třebová: Jarní úklid města započal

15.03.2021 13:07

V České Třebové probíhá strojové zametání, které bylo, stejně jako každý rok, započato ve středu města a postupuje dále k jeho okrajovým částem.

Česká Třebová: Jarní úklid města započal
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Strojové zametání momentálně probíhá tzv. malým zametacím strojem, který je specializovaný pouze na zametání. Městská společnost Eko bi s. r. o. má k dispozici ještě velký zametací vůz, který však v zimních měsících slouží pro zimní údržbu a je nutná jeho přestavba.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

O přestavbě tohoto stroje se momentálně rozhoduje na základě předpovědi o klimatických podmínkách. V současnosti je předpověď nejasná a meteorologové ještě varují před sněžením i v nížinách, proto bylo rozhodnutí o přestavbě raději přesunuto na příští týden.

Zametání však není jedinou z jarních prací, které na území našeho města městská společnost provádí. Již dříve bylo započato s řízeným kácením dřevin ve městě. Káceny jsou především stromy, které znamenají riziko pro pohyb osob a vozidel ve svém okolí. Řada z těchto stromů je proschlá, nebezpečně vykloněná nad komunikaci, s trhlinou na kmeni nebo napadena parazity. V příštím týdnu bude kácení v samotném městě probíhat na ulicích Kubelkova, Litomyšlská a U Koupaliště. Poražení stromů bude probíhat také v osadách Kozlov a Skuhrov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…