Česká Třebová: Senior doprava má nový automobil

05.10.2018 15:18

První říjnový den předalo vedení města Česká Třebová k užívání nový automobil. Hrdým majitelem se stal Český červený kříž Ústí nad Orlicí, který u nás provozuje Senior dopravu.

Česká Třebová: Senior doprava má nový automobil
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Klíčky k bílému vozu značky Citroën Berlingo putovaly z rukou starosty města Jaroslava Zedníka k řediteli Senior dopravy, Martinu Hodovalovi. Poté se pánové společně s paní místostarostkou Ing. Jaromírou Žáčkovou, Ivou Dolečkovou z ČČK a pravidelnou klientkou Senior dopravy ujali přestřižení pásky před Domovem s pečovatelskou službou. Symbolicky tak zajistili další pokračování služby, kterou nejen obyvatelé „Žluťáku” využívají při cestách k lékaři nebo na nákupy. Přítomní návštěvníci si hned mohli vyzkoušet, jak se do vozu pohodlně nastupuje a ujistit se, že zavazadlový prostor je opět dostatečně velký na uložení chodítek či holí.

Potřebnou výměnu dosavadního auta, které v rámci našeho města najezdilo přes 200 tisíc kilometrů, zajistilo z velké části město darováním částky 250 tis. korun.

Senior doprava funguje v pěti městech, u nás je druhá nejvíce vytížená. Podle statistik počet jízd každý rok stoupá a během let 2007–2017 se pro českotřebovské obyvatele uskutečnilo více než 49 000 jízd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…