České Budějovice: Bytový dům 4 Dvory o kus blíž k realizaci

17.10.2020 11:47

O vypsání architektonicko-urbanistické soutěže o návrh bytového domu na sídlišti Šumava rozhodla Rada města České Budějovice.

České Budějovice: Bytový dům 4 Dvory o kus blíž k realizaci
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Půjde o otevřenou soutěž, do které se mohou hlásit projekční kanceláře. Z nich bude posléze dvoufázově vybírán finální návrh, který by se měl v letech 2023-24 realizovat. Předmětem soutěže bude zpracování návrhu bytového domu s kapacitou až 180 bytových jednotek v nově vznikající lokalitě 4 Dvory, které budou poskytovat nájemní bydlení pro různé skupiny obyvatel včetně komerčních prostor,“ přiblížil záměry náměstek primátora Viktor Lavička.

Už v září letošního roku byla ustanovena odborná porota, která projednala a nastavila požadavky a soutěžní podmínky. „Od České komory architektů jsme včera obdrželi potvrzení o regulérnosti soutěže. Konstatovala, že podmínky jsou plně v souladu se soutěžním řádem komory a že nic nebrání autorizovaným architektům v účasti v soutěži,“ sdělil čerstvý závěr komory náměstek Lavička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…