České Budějovice: Černou skládku nechalo město zlikvidovat

25.09.2020 14:51

Loni město za likvidaci černých skládek zaplatilo 2,3 milionu korun, stejný stav se opakuje v podstatě každý rok.

České Budějovice: Černou skládku nechalo město zlikvidovat
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Letos je ale situace ještě horší. Lidé v karanténě vyvolané šířením covid 19 a vyhlášenému nouzovému stavu svůj čas věnovali gruntování, což se dá pochopit, ale došlo tím k velkému nárůstu odloženého odpadu kolem separačních hnízd a kontejneřišť. Tam se shromáždilo vše už nepotřebné z garáží, sklepů, domů či šatníků. Nutno říci, že v této době byly na čas také uzavřeny stabilní i mobilní sběrné dvory. V polovině roku tak byl rozpočet na černé skládky vyčerpaný, proto rada města schválila rozpočtovou změnu a přidala další peníze, celkem tedy letos máme 4,7 milionů korun,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že město samo je iniciativní a žádá majitele pozemků, aby si tam udělali pořádek.

„Už dříve jsme jednali například se zástupci Správy železniční dopravní cesty, protože na jejich pozemku kolem železničního náspu podél Nádražní a pod mosty byla situace neutěšená. Vyšli nám vstříc a místo je uklizeno. Do úklidu se samozřejmě zapojují i jednotlivci, z toho mám radost a všem děkuji. Naštěstí žije mezi námi dost těch, kterým se nepořádek nelíbí a chtějí s tím něco udělat. Jejich „odpovědí“ je třeba aktivní účast na nedávné akci Ukliďme Česko,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…