České Budějovice: Do 3. ročníku PRO Budějce bylo podáno 37 projektů

04.05.2022 20:27 | Tisková zpráva

en Budějčáci, se mohli opět aktivně zapojit a přijít se svým nápadem PRO ještě lepší Budějce. Projekty bylo možné podávat od března do dubna prostřednictvím elektronického formuláře dostupného do 30. dubna na stránkách www.probudejce.cz.

České Budějovice: Do 3. ročníku PRO Budějce bylo podáno 37 projektů
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Celkem bylo podáno 37 projektů, z toho 20 velkých a 17 malých. Od 1. června se začne lajkovat,“ uvedl 1. náměstek primátora Juraj Thoma a zároveň připomněl, že celková částka alokovaná pro letošní ročník participativního rozpočtu je 10 milionů korun.

“U malých projektů je maximální výše 700 tisíc, rozpočet velkého projektu nesmí přesáhnout 2 miliony korun. Celková alokace na malé projekty je 4 miliony korun včetně DPH a na velké projekty 6 milionů korun včetně DPH,“ vyčísluje 1. náměstek.

A právě již zmiňované červnové lajkování je dalším mezníkem, kdy bude veřejnost vyjadřovat podporu podaným projektům a rozhodne o tom, které z nich postoupí do další fáze. K tomu je zapotřebí nasbírat online alespoň 100 Líbí se mi. Navrhovatelé by se tedy v průběhu května měli postarat o dostatečnou propagaci svých projektů, aby si postup zajistili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …