České Budějovice: Dobrovolníci uklízeli město

06.04.2023 13:33 | Tisková zpráva

Česko se uklízelo o uplynulém víkendu. A tradičně se k této celostátní akci připojily i České Budějovice. Nelegální černé skládky a nepořádek v přírodě likvidovaly desítky dobrovolníků.

České Budějovice: Dobrovolníci uklízeli město
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

Ti se zaměřili například na okolí cyklostezky směrem na Hlubokou nad Vltavou a uklízeli také kolem Kamenného rybníka v Novém Vrátě. To vše s bilancí 180 pytlů naditých odpadem. A kromě plastu, plechovek a pneumatik zbavili přírodu zátěže v podobě kufru, několika kabelek, bot, dopravní značky, matrací, počítačové sestavy nebo klíče od auta i s malým technickým průkazem a sdílené koloběžky. Ve speciálních sběrných nádobách skončilo i 20 použitých injekčních stříkaček.

„Všem dobrovolníkům patří veliké poděkování. Není jim lhostejné prostředí, ve kterém žijí a chtějí, aby naše město i jejich zásluhou dobře vypadalo a panoval tu pořádek. Moc si toho jejich občanského postoje vážím. Firma FCC tento organizovaný úklid pravidelně podporuje svozem a likvidací nasbíraného odpadu na vlastní náklady,“ říká primátorka Dagmar Škodová Parmová, která se do úklidu sama zapojila v Novém Vrátě.

Spolek Ukliďme Česko vznikl v roce 2013 a postupně se k němu připojila města i obce v celé republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…