České Budějovice: Historické centrum dostane nové parkomaty

26.10.2017 11:33

Společnost ČD - Telematika se podle oficiálních výsledků výběrového řízení stala vítězem veřejné zakázky „Projekt dopravy v klidu České Budějovice - Parkovací automaty". Tento projekt zahrnuje nové parkovací automaty a vybudování Dohledového centra s nepřetržitým provozem.

České Budějovice: Historické centrum dostane nové parkomaty
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Parkovací automaty jsou součástí inteligentního systému dopravní obsluhy v Českých Budějovicích. Celkem bude nainstalováno 71 parkovacích automatů v historickém centru města. V první fázi bude demontováno 27 parkovacích automatů, které nahradí nové, moderní. Dalších 26 nových parkovacích automatů bude napojeno na veřejné osvětlení a jeden bude mít solární napájení. Navíc budou instalovány ještě dva automaty pro servisní účely.

V této fázi bude rovněž zprovozněno Dohledové centrum s výhledovou kapacitou až 200 parkovacích automatů, odkud mohou specialisté přímo řešit případné technické problémy nebo okamžitě vyslat techniky na místo dle potřeby. Ve druhé fázi projektu bude instalováno a zprovozněno dalších 42 parkovacích automatů se solárním napájením v oblasti Pražského předměstí. Celá zakázka bude realizována během 60 dní.

„Velmi nás těší, že budeme součástí zlepšení obslužnosti města. Placení parkovného platební kartou usnadní život nejen místním občanům ale i návštěvníkům Českých Budějovic. Díky nepřetržitému provozu Dohledového centra se stane správa parkovacích automatů jednodušší a s minimálními výpadky,“ komentuje Peter Hudák, ředitel obchodu a marketingu společnosti ČD - Telematika.

ČD - Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími servis kontaktního centra, systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je Internet věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…