České Budějovice: Hubení potkanů začne v září

31.08.2018 9:16

Podzimní etapa deratizace začne 3. září a potrvá až do konce listopadu. Provedou ji pracovníci společnosti DERADEZ na veřejných prostranstvích a pozemcích ve vlastnictví města České Budějovice.

České Budějovice: Hubení potkanů začne v září
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Nejprve se udělá monitoring výskytu potkanů a následně ohnisková deratizace. Zkontrolují se místa, kde došlo k hubení v předchozích etapách, jestli jsou hnízda stále aktivní. Nově se provede deratizace dalších nalezených míst. Celkové předpokládané množství kladených návnad v podzimní etapě je 290 kg,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola s tím, že se na území města vyskytuje 4 až 5 hlodavců na jednoho obyvatele, což je asi 400 000.

Deratizační práce budou zahájeny v lokalitách Krumlovské předměstí, Rožnov, Suché Vrbné, centrum města, sídliště Vltava, Máj, Šumava, Čtyři Dvory, Havlíčkova kolonie, Mladé, Nové Hodějovice, Nemanice, Kněžské Dvory a Pražské sídliště. V dalších lokalitách města pak podle poznatků z předešlé etapy deratizace. Návnady pro hubení potkanů jsou kladeny zejména do otvorů, kde hlodavci hnízdí a standardně nejsou domácím zvířatům volně přístupné. Zvýšená pozornost bude věnována křovinným porostům.

Dojde i na kanalizační síť

Doporučujeme občanům, aby v uvedených částech města zamezili volnému a nekontrolovanému pobíhání domácích zvířat. Místa, kde budou kladeny návnady, budou označena výstrahou.  „Během této plošné deratizace bude v problémových místech a v lokalitách s opakovaným výskytem hlodavců použita doplňková lokální metoda hubení Rodenatorem. Ta se osvědčila už v předchozím období. Jedinečnost metody spočívá v tom, že dokáže jednoduše a rychle eliminovat konkrétního škůdce včetně rozsáhlého systému vybudovaných nor, a to vše bez pomoci toxických látek. Je však doprovázena zvukovými efekty připomínající střelbu, a musí být předem upozorněna Městská policie,“ dodal náměstek.

Současně s deratizací veřejných prostranství bude probíhat také podzimní etapa deratizace kanalizační sítě, kterou zajišťuje společnost ČEVAK a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…