České Budějovice: Když století městem proletí

05.07.2017 12:41

Zajímavá výstava pod širým nebem je opět k vidění na náměstí Přemysla Otakara II.

České Budějovice: Když století městem proletí
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Velkoformátové srovnávací fotografie ze sbírek Jihočeského muzea dělí v některých případech až 150 let. „Jedná se už o pátý ročník výstavy Když století městem proletí, která má tu výhodu, že ji nikdo, kdo prochází náměstím, nemůže minout. Každoročně se u ní zastaví tisíce lidí. Spolehlivě se tak dá mluvit o nejnavštěvovanější akci v našem městě,“ říká náměstek primátora Petr Holický.

Snímky je možné prohlížet už od začátku července. „Zjistil jsem ale, že ve dnech volna, kdy jsou státní svátky, hodně lidí opouští město, a proto jsem posunul setkání na pondělí 10. 7. 2016 od 16.00 hodin. Zkuste si najít čas a přijďte pohovořit s českobudějovickými patrioty. Loni byl poměrně velký zájem o komentované prohlídky, na které postupně přišlo více než 200 zájemců. Proto budou pokračovat i letos. Každé pondělí v 10 hodin bude připraven Jan Schinko a ve středu v 16 hodin si dovolím zájemce provést po pěšinkách historie osobně,“ dodává autor výstavy Milan Binder. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.