České Budějovice: Loučení provázely radost i slzy

18.05.2022 9:15 | Tisková zpráva

Emotivní – tak by se dalo popsat loučení s ukrajinskou maminkou, které, stejně jako několika dalším běženkyním s dětmi, poskytla zázemí českobudějovická Mateřská škola Větrná.

České Budějovice: Loučení provázely radost i slzy
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Paní Liudmyla zde strávila se svou šestiletou dcerkou zhruba měsíc. Přesto, že to není bezpečné, se ale rozhodla pro návrat do vlasti. Chce opět pomáhat ostatním. Profesí je totiž speciální a dětská psycholožka a logopedka v centru, které poskytuje péči desítkám postižených dětí.

„Její odhodlání je obdivuhodné, protože se vrací do válečné oblasti, ze které nedávno s dcerou uprchly, její rodina tam zůstala. A nebyl to jenom stesk po příbuzných, ale poslání i povinnost opět pomáhat potřebným,“ říká náměstek primátora Tomáš Chovanec. „Její odborné vědomosti, empatické cítění a znalost jazyka pomohly i u nás ve školce do určité míry uklidnit neutěšenou psychickou situaci ukrajinských maminek i dětí, za což jsme moc vděční, a přejeme jí hlavně bezpečný návrat domů a poklidný život,“ dodává ředitelka mateřské školy Kamila Finková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…