České Budějovice: Město letos významně zkrášlilo záhony v centru

19.10.2020 17:57

Veřejná zeleň v Pekárenské ulici u IGY, další část Mariánského náměstí nebo park Vrbenka prošly v letošním roce viditelnou proměnou.

České Budějovice: Město letos významně zkrášlilo záhony v centru
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Odbor správy veřejných statků magistrátu realizoval úpravy a osázení novými keři a květinami na celkové ploše přes 440 m2 za více než 550 tisíc korun bez DPH. Kromě jmenovaných také záhony u obchodního centra Vltavín, u Dlouhého mostu a další lokality.

„V příštím roce plánujeme zkrášlit další úseky na Senovážném náměstí u zastávky MHD a na Mariánském náměstí. Navazujeme tak na rozsáhlé úpravy, které zde proběhly již v loňském roce a věříme, že přinášejí občanům radost,“ naznačila Irena Čížková z Oddělení správy veřejné zeleně.

Do osazování veřejných ploch se dobrovolně angažují také obyvatelé města. Nový okrasný záhon tak vznikl před dvěma lety například v Plynárenské ulici u protihlukové stěny, o který se stará paní Hana Bílá a Hana Němcová. Nebo předzahrádka u obytných domů na sídlišti Vltava.

„Velice si vážím samostatné iniciativy občanů, kterým nejsou lhostejná veřejná prostranství a těší je zkrášlování míst, která jsou v jejich blízkém okolí,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Před zahájením případných úprav pozemků ve vlastnictví města je třeba kontaktovat Oddělení správy veřejné zeleně a oznámit záměr a plán úpravy veřejné plochy.

„V příštím roce zvažujeme vyhlášení nové kategorie v rámci soutěže Rozkvetlé město právě pro občany, kteří sami přispívají ke zvelebování veřejných prostranství města,“ sdělil Ivo Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…