České Budějovice: Město opět chystá celoplošnou deratizaci

31.01.2020 18:46

Účinnému boji proti zvýšenému výskytu hlodavců předcházelo sepsání obecně závazné vyhlášky. K jejímu znění se vyjádřili hygienici i další odborníci.

České Budějovice: Město opět chystá celoplošnou deratizaci
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„V pondělí 3. února bude předložena na jednání rady města a po případném připomínkování bude v konečném znění na programu zastupitelstva 17. února,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec. Na území Budějovic se vyskytuje asi 4 až 5 hlodavců na jednoho obyvatele, což je kolem 400 000. K jejich eliminaci dochází ohniskovou deratizací dvakrát ročně, na jaře a na podzim.

„Potkani se ale velice rychle množí a kvůli tomu jsou před člověkem pořád napřed. I proto je třeba spojit síly a společně proti nim zakročit. Celoplošná deratizace počítá se součinností občanů! Město totiž může hlodavce hubit jenom na svých pozemcích, plochách či veřejných prostranstvích, ale ne v jednotlivých domácnostech a na soukromém majetku. Proto je třeba, aby si to lidé uvědomili a pomalu se na společné tažení proti potkanům začínali připravovat. Přesné instrukce obsahuje zmiňovaná vyhláška a my se její osvětě budeme samozřejmě náležitě věnovat,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…