České Budějovice: Město opět chystá celoplošnou deratizaci

31.01.2020 18:46

Účinnému boji proti zvýšenému výskytu hlodavců předcházelo sepsání obecně závazné vyhlášky. K jejímu znění se vyjádřili hygienici i další odborníci.

České Budějovice: Město opět chystá celoplošnou deratizaci
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„V pondělí 3. února bude předložena na jednání rady města a po případném připomínkování bude v konečném znění na programu zastupitelstva 17. února,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec. Na území Budějovic se vyskytuje asi 4 až 5 hlodavců na jednoho obyvatele, což je kolem 400 000. K jejich eliminaci dochází ohniskovou deratizací dvakrát ročně, na jaře a na podzim.

„Potkani se ale velice rychle množí a kvůli tomu jsou před člověkem pořád napřed. I proto je třeba spojit síly a společně proti nim zakročit. Celoplošná deratizace počítá se součinností občanů! Město totiž může hlodavce hubit jenom na svých pozemcích, plochách či veřejných prostranstvích, ale ne v jednotlivých domácnostech a na soukromém majetku. Proto je třeba, aby si to lidé uvědomili a pomalu se na společné tažení proti potkanům začínali připravovat. Přesné instrukce obsahuje zmiňovaná vyhláška a my se její osvětě budeme samozřejmě náležitě věnovat,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…