České Budějovice: Městský web je modernější a responzivní

05.05.2020 20:21

Webové stránky města České Budějovice www.c-budejovice.cz se v úterý 5. května 2020 po 14 letech dočkaly výrazných změn.

České Budějovice: Městský web je modernější a responzivní
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Ty se týkají nejen celkové grafiky stránek, ale nově i schopnosti zobrazit obsah přizpůsobený rozlišení každého zařízení. Ať už bude na web návštěvník přistupovat z mobilního telefonu, tabletu, nebo počítače, jeho obsah se vždy přizpůsobí a tím bude přehledný a obsluha více intuitivní,“ vysvětluje primátor města Jiří Svoboda. Responzivní podobu webu vytvořili pracovníci magistrátu ve spolupráci s externí vývojářskou firmou a grafikem. „Takto upravený web bude ještě po určitou dobu přebírat obsahovou náplň i vnitřní strukturu z toho původního, v následujících měsících ale postupně dojde k dalším úpravám obsahu i položek celého menu, které webové stránky ještě více zpřehlední,“ upřesňuje primátor.

Měsíčně webové stránky města navštíví okolo 45 tisíc uživatelů, v letošním březnu to bylo dokonce 60 tisíc návštěvníků. Nejčastěji vyhledávané jsou informace o volných pracovních místech na magistrátu, o cestovních dokladech, řidičských a občanských průkazech, pravidelně je sledovaná úřední deska, stránky jednotlivých odborů, ale také webové kamery či psí útulek.

„Občany hojně využívanou funkcí je také denní zasílání aktualit a zpráv na email přihlášeného odběratele. Zejména pak řidičům slouží inovovaný portál Dopravní omezení ve městě, který je přístupný z hlavní stánky městského webu a shrnuje na jednom místě informace o důležitých dopravních uzavírkách ve městě,“ dodává náměstek primátora Viktor Lavička, který byl vedením města pověřen účastí v pracovní skupině pro vývoj nového webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …