České Budějovice: Modernizace a rozšíření varovného a informačního systému

28.08.2018 10:04

Od konce srpna až do druhé poloviny listopadu budou na území města probíhat práce na modernizaci a významném doplnění varovných, informačních a lokálních výstražných systémů.

České Budějovice: Modernizace a rozšíření varovného a informačního systému
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Instalace se budou týkat i částí Třebotovice, Kaliště, Zavadilka a Kněžské Dvory. Postupně budou na sloupech veřejného osvětlení měněny či doplňovány hlásiče a během toho se budou provádět nejprve lokální a následně i plošné akustické zkoušky systému tak, aby byla prověřena jeho funkčnost. Na modernizaci systému získalo město dotaci z Operačního programu Životní prostředí Ministerstva životního prostředí České republiky, která bude hradit náklady ze 70%.

Na základě výběrového řízení byl vybrán dodavatel s nabídkovou cenou mírně přesahující 13 milionů korun bez daně. Podíl města tak v tomto případě činí necelé 4 miliony korun,“ přibližuje primátor Jiří Svoboda. Na základě výsledků akustické studie bude celkem osazeno 406 nových bezdrátových hlásičů. Ty zajistí posílení pokrytí na místech s vysokou hustotou obyvatel. V rámci realizace bude rozšířen i počet prvků lokálních výstražných systémů. Ke dvěma zařízením sledujícím hladinu na Dobrovodském a Hodějovickém potoce přibydou další tři hladinoměry na dalších místech potoků Dobrovodského a Kyselé vody. Zcela nově budou umístěny dva srážkoměry na budovách Základních škol Pohůrecká a Oskara Nedbala.

„Demontáž starých a montáž nových akustických prvků bude prováděna tak, aby nedošlo ke zhoršení současného pokrytí města varovným signálem,“ doplnil Jiří Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…