České Budějovice: Most v Nádražní bude opět zprovozněn

27.04.2020 11:11

Jednou z větších stavebních akcí letošního roku s dopadem na dopravu ve městě je již probíhající oprava téměř dvacet metrů dlouhého mostu poblíž světelné křižovatky Nádražní – Strakonická – Pražská.

České Budějovice: Most v Nádražní bude opět zprovozněn
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Práce na mostě přes Dobrovodskou stoku si vyžádaly úplnou uzavírku komunikace z důvodu výměny ložisek mostu. „Po dvaceti dnech od zahájení prací se oprava mostu dostává do další fáze, která již umožňuje od pondělí 27. dubna využít tento úsek v omezeném provozu,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Viktor Lavička. Most ještě čeká dobetonování spřažené desky na nosné konstrukci, umístění celoplošné hydroizolace na nové závěrné zídky, osazení říms se svodidly a instalace mostního zábradlí. Úpravou projde i koryto Dobrovodské stoky, které se dočká zpevnění dlažbou z lomového kamene. Kompletní dokončení opravy mostu, kterou s navazujícími stavebními pracemi investuje Jihočeský kraj, je naplánováno na konec srpna 2020.

„Město České Budějovice čeká letos řada rekonstrukcí a oprav komunikací. K těm zásadnějším a nejvíce dopravu omezujícím investicím se řadí i rekonstrukce a oprava ulice Plavská a vybudování cyklostezky. Hlavním investorem stavby je opět z větší části Jihočeský kraj, dílčí podíl pak připadá na Statutární město České Budějovice. V letos realizované první etapě prací půjde o přibližně dvoukilometrový úsek komunikace od křižovatky s ulicí Jaselská po začátek zástavby v Novém Roudném, která si vyžádá úplnou uzavírku a úpravu linek MHD. Stavební činnosti budou zahájeny v dubnu a ukončení letošní etapy připadá na listopad. Celkové dokončení výstavby je předpokládáno v roce 2021,“ přiblížil další stavební akci náměstek Viktor Lavička.

Pro lepší informovanost o plánu uzavírek a již probíhajících opravách komunikací v krajském městě slouží řidičům, podnikatelům i občanům portál „Dopravní omezení ve městě(link is external)“, který je k dispozici na hlavní straně webu města České Budějovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…