České Budějovice: Most v Nádražní bude opět zprovozněn

27.04.2020 11:11

Jednou z větších stavebních akcí letošního roku s dopadem na dopravu ve městě je již probíhající oprava téměř dvacet metrů dlouhého mostu poblíž světelné křižovatky Nádražní – Strakonická – Pražská.

České Budějovice: Most v Nádražní bude opět zprovozněn
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Práce na mostě přes Dobrovodskou stoku si vyžádaly úplnou uzavírku komunikace z důvodu výměny ložisek mostu. „Po dvaceti dnech od zahájení prací se oprava mostu dostává do další fáze, která již umožňuje od pondělí 27. dubna využít tento úsek v omezeném provozu,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Viktor Lavička. Most ještě čeká dobetonování spřažené desky na nosné konstrukci, umístění celoplošné hydroizolace na nové závěrné zídky, osazení říms se svodidly a instalace mostního zábradlí. Úpravou projde i koryto Dobrovodské stoky, které se dočká zpevnění dlažbou z lomového kamene. Kompletní dokončení opravy mostu, kterou s navazujícími stavebními pracemi investuje Jihočeský kraj, je naplánováno na konec srpna 2020.

„Město České Budějovice čeká letos řada rekonstrukcí a oprav komunikací. K těm zásadnějším a nejvíce dopravu omezujícím investicím se řadí i rekonstrukce a oprava ulice Plavská a vybudování cyklostezky. Hlavním investorem stavby je opět z větší části Jihočeský kraj, dílčí podíl pak připadá na Statutární město České Budějovice. V letos realizované první etapě prací půjde o přibližně dvoukilometrový úsek komunikace od křižovatky s ulicí Jaselská po začátek zástavby v Novém Roudném, která si vyžádá úplnou uzavírku a úpravu linek MHD. Stavební činnosti budou zahájeny v dubnu a ukončení letošní etapy připadá na listopad. Celkové dokončení výstavby je předpokládáno v roce 2021,“ přiblížil další stavební akci náměstek Viktor Lavička.

Pro lepší informovanost o plánu uzavírek a již probíhajících opravách komunikací v krajském městě slouží řidičům, podnikatelům i občanům portál „Dopravní omezení ve městě(link is external)“, který je k dispozici na hlavní straně webu města České Budějovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…