České Budějovice: O prázdninách se ve školách pracuje

09.08.2023 19:26 | Tisková zpráva

Výstavba sportovní haly ve dvorním traktu v Základní škole Dukelská za 33,5 milionu korun začala letos v květnu a dokončena bude za jeden rok. Pod novou přístavbou z prefabrikovaného skeletu založeného na pilotách budou parkovací stání a na střeše oplocená terasa. Bezbariérovou dostupnost zajistí přístavba výtahu.

České Budějovice: O prázdninách se ve školách pracuje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„V Základní škole Nerudova je v plném proudu rekonstrukce školní kuchyně a jídelny. Stavební práce včetně gastro zařízení za 33,6 milionu ocení žáci i učitelé hned v září. Nástavba tělocvičny, dva cvičební sály, posilovna, šatny, umývárny i bezbariérový přístup do navazujících objektů svislou plošinou a vnitřním výtahem. To vše vzniká v Základní škole Máj I za více než 36 milionů korun. Otevírat by se tady mělo na začátku školního roku v září  2024,“ říká 1. náměstek primátorky Petr Maroš s tím, že se o prázdninách realizují i další akce.

„Například v Matici školské vznikají multifunkční učebny cizích jazyků, v Nové vyměňují okna, v Kubatovce opravují nádvoří, střechu i rozvody elektřiny a staví tam učebnu polytechnického vzdělávání, v Baarovce začali s první etapou obnovy fasády a oken, v Mladém se vyměňují všechny interaktivní tabule a bude tam také nová počítačová učebna,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.