České Budějovice: Příměstské tábory město podporuje

12.07.2016 12:15

Město dětské tábory nezřizuje, ale dotuje, čímž v podstatě usnadňuje jejich fungování.

České Budějovice: Příměstské tábory město podporuje
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

„V letošním roce v rámci dotačního programu na podporu volnočasových aktivit na ně šlo z městského rozpočtu 2 900 000 korun. Jde o finanční podporu organizacím, které zajišťují pravidelnou, kvalitní  a rozmanitou nabídku aktivit dětí a mládeže do 18 let, zdravých i handicapovaných. Program je tvořen příspěvky na celoroční činnost a jednorázové akce, kde jsou zahrnuty, kromě jiného, i putovní, příměstské a jiné tábory. Příspěvek na tábory je letos bezmála půl milionu korun,“ říká náměstek primátora Petr Podhola.

Rodiče si tak mohou pro své dítě vybrat z desítek nabídek právě tu, která povaze potomka nejlépe vyhovuje. „Zábavou k poučení se pravidelně vydává příměstský tábor pořádaný Českým červeným křížem.  52. Přední hlídka Royal Rangers v ČR zase organizuje pravěký tábor v Nedabyli, Tvor z.s. připravil Bajky nebajky, mateřská školka „Doma v lese“ pro děti zajistila farmářský týden, indiánský život přiblíží  letní tábor Nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a Cesta hudby, o.s. provede uměleckými aktivitami. Těch táborů je opravdu dost,“ dodává k nabídce náměstek Petr Podhola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…