České Budějovice: První fáze soutěže o návrh na bytový dům 4 Dvory

22.12.2020 9:15

Soutěž na novostavbu městského bytového domu se sociálním a dostupným bydlením ve Čtyřech Dvorech postoupila do další fáze. Porota na dvoudenním zasedání hodnotila více než třicet soutěžních návrhů a z nich vybrala šestici nejlepších, které se během následujících týdnů dopracují do podoby studie.

České Budějovice: První fáze soutěže o návrh na bytový dům 4 Dvory
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Město České Budějovice vyhlásilo soutěž o návrh na novostavbu bytových domů v lokalitě 4Dvory se záměrem získat projekt na více než 140 bytů, které budou poskytovat nájemní bydlení pro různé skupiny obyvatel, doplněné o menší komerční prostory. Záměr je v souladu s dlouhodobou strategií Koncepce dostupného bydlení Města České Budějovice a město jako veřejný zadavatel s vědomím velikosti a významu investice věří, že bytové domy budou pro ostatní stavebníky v krajském městě ukázkovým příkladem architektonického řešení i okolního veřejného prostranství.

Anketa

Má prezident Miloš Zeman vaši podporu? (Ptáme se od 22.12.2020)

83%
17%
hlasovalo: 14022 lidí

„V jedenáctičlenné porotě rozhodují o nejlepších návrzích nejenom zástupci města, ale také přední budějovičtí architekti a dále odborníci z Prahy nebo Bratislavy, kteří mají s podobnými projekty zkušenosti. Předpokládaná cena investice je 500 milionů korun. Na ceny a odměny je v soutěži určeno celkem 2,7 milionu korun. Konečné výsledky soutěže by měly být oznámeny v březnu. Pokud se formát soutěže o návrh osvědčí, mohlo by ho město použít i pro další plánované etapy,“ sdělil Viktor Lavička, náměstek primátora.

Lokalita 4Dvory je největší rozvojová zastavitelná plocha v majetku města a kromě bytové výstavby se zde uvažuje i s občanskou vybaveností a stavbami pro sport. Před pěti lety zde proběhla architektonická soutěž na park, který letos získal prestižní ocenění German Design Award a nedaleko odtud je také komunitní centrum Máj, nominované na evropskou Mies van der Rohe Award. České Budějovice se tak u veřejných zakázek řídí vládním dokumentem Politika architektury a stavební kultury a doporučením České komory architektů, které soutěž považuje za nejlepší a nejtransparentnější způsob zadání veřejné zakázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…