České Budějovice: Tradiční Podzimní švestkové trhy zahajují ve čtvrtek

10.10.2015 11:40

Při letošních třídenních trzích se představí na náměstí Přemysla Otakara II. ve více než 120 stáncích řada prodejců tradičních českých výrobků a desítky řemeslníků s originálním zbožím, někteří i s předváděním svého řemesla u stánku nebo s dětskou dílničkou, např. sklářská dílna, řezbář, košíkář, ruční tkaní, předení, výroba šperků, drátování a malování keramiky.

České Budějovice: Tradiční Podzimní švestkové trhy zahajují ve čtvrtek
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Na své si přijdou i milovníci švestkových knedlíků a koláčů, které na trhu mohou ochutnat a připomenout si tak tradiční českou pochoutku. Chybět ale nebudou ani stánky s vínem, burčákem či medovinou, horkou čokoládou, karamelem, domácími uzeninami a sýry, v novém se představí i orientální šestimetrová čajovna s posezením a komentovanými rituály. Milovníci kávy mohou ohodnotit tu nejlepší pražírnu, kterých bude proti minulým trhům hned několik. Ve stáncích s občerstvením najdete zabijačkové a grilované speciality, staročeská či vegetariánská jídla.

Rodiče svým potomkům mohou dopřát jízdu na dětském dřevěném kolotoči na kliku. Odvážnější děti asi vyzkoušejí přesnost v dobové střelnici nebo střelbu s kuší na terč. Dětský program obohatí v pátek 9 do 17 hodin velké nafukovací Hopsárium-dráha se šlapacími auty, kde se mohou zdarma svézt nejen děti, ale i jejich rodiče.

Doprovodný program

Švestkové trhy budou doprovázet i čtyři dvouhodinová hudební vystoupení. Ve čtvrtek 15.10. od 15 do 17 hodin vystoupí Kameňáci, v pátek 16.10. od 15 do 17 hodin zahraje Dudlajda, country písně zazní v sobotu od 10 do 12 hodin v podání Country Rebels C.B. a odpoledne můžete od 14 hodin zavzpomínat na hudbu 60. a 70. let se skupinou Gama CB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …