České Budějovice: V parku Suché Vrbné bylo vysázeno deset nových lip

29.11.2021 18:55 | Tisková zpráva

Studenti Česko-anglického gymnázia za účasti náměstka primátora města Iva Moravce a Ing. Jana Borovky z odboru správy veřejných statků vysadili v pátek 26. 11. deset mladých lip na březích Dobrovodského potoka v parku Suché Vrbné.

České Budějovice: V parku Suché Vrbné bylo vysázeno deset nových lip
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Jde o vyvrcholení projektu Sázíme budoucnost organizovaného Nadací Partnerství. 

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15147 lidí
Česko-anglické gymnázium bylo patronem lípy sv. Jana Nepomuckého v anketě Strom roku pořádané jmenovanou nadací. Ačkoli se českobudějovické lípě navzdory štědré podpoře našich občanů nepodařilo vyhrát, mohl ČAG získat grant v projektu Sázíme budoucnost a za peníze vybrané pro lípu nakoupit stromy pro park Suché Vrbné.

Finančně i organizačně také významně pomohlo město České Budějovice. Studenti ČAG budou o zasazené stromy dlouhodobě pečovat a používat je k výzkumu v ekologickém semináři. Profesorka Nina Kubešová, hlavní organizátorka celé akce, navíc dohodla se zúčastněnou firmou Bartl edukační program pro studenty a zájemce z místní veřejnosti o vlivu zeleně na kvalitu života občanů této městské čtvrti.

Česko-anglické gymnázium je potěšeno, že může spolupracovat s Územní skupinou č.6 Suché Vrbné a za přispění místních občanů se podílet na zvelebování této krásné části našeho města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…