České Budějovice: Veteránské skvosty zaplní centrum města

30.08.2018 17:37

Srdce jihočeské metropole bude v pátek 7. září patřit veteránům. Náměstí Přemysla Otakara II. a přilehlou ulici Dr. Stejskala zaplní stroje, které psaly automobilovou historii. Devátý ročník South Bohemia Classic sem zavede více než 140 posádek z jedenácti zemí světa a také několik dalších motoristických klenotů z doby dávno minulé.

České Budějovice: Veteránské skvosty zaplní centrum města
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Zatímco účastníci akce budou do centra města postupně přijíždět od půl druhé odpolední, program slavnostního startu mezinárodní setinové rallye klasických a sportovních vozů odstartuje ve 14 hodin koncertem kapely ŠouflŠou. Současně v ulici Dr. Stejskala vypukne výstava s názvem 100 let československého motorismu, konaná při příležitosti kulatého jubilea republiky. Od náměstí až k divadlu bude možné vidět tuzemské veteránské automobily a motocykly vyrobené v letech 1918 až 1989.

„Rádi přivítáme také diváky s veterány, a to nejen domácí produkce. Kdo má doma staré auto nebo motorku, může na náměstí během pátečního odpoledne přijet, budeme mít pro něj vyhrazeno parkoviště. Naším cílem je vytvořit v centru Českých Budějovic atmosféru, jaká každoročně bývá v ulicích italských měst při legendární rallye Mille Miglia. A právě další veteránisté, byť se vlastní soutěže neúčastní, takovou kulisu můžou vytvořit,“ vysvětluje ředitel South Bohemia Classic Pavel Kacerovský z pořádající agentury ČK motorsport.

Největší akce svého druhu na území České republiky odstartuje v 17:15 hodin. K vidění budou legendární, ale i méně známé značky – jmenujme například Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Cadillac, Austin Healey, Ferrari, Chevrolet, Porsche, Škoda, Wolseley, Rover nebo Triumph. Posádky budou od Grandhotelu Zvon odjíždět v minutových intervalech ulicí Karla IV. na Senovážné náměstí a odtud směrem na střechu Mercury centra a cvičiště ÚAMK naproti Budvaru, kde pro ně mají organizátoři přichystaný první měřený test přesnosti.

Trasa dále vede přes Hlubokou, Holašovice, Chvalšiny, Český Krumlov a Přídolí až do cíle prvního dne v Hotel Resortu Relax v Dolní Vltavici. Během sobotní etapy posádky pojedou kolem Vltavy do Rožmberku, zavítají do Rakouska, Novohradských hor, Borovan, Trhových Svinů a také vystoupají na vrchol Kramolína ke Stezce korunami stromů. Vrcholem akce bude premiérová Grand Prix Kaplice se začátkem ve 13 hodin.

Další informace včetně kompletního seznamu přihlášených najdete na www.southbohemiaclassic.cz (link is external).

IX. South Bohemia Classic je spolufinancována Statutárním městem České Budějovice a koná se pod záštitou primátora Ing. Jiřího Svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…