České Budějovice: Výstavba tunelu Pohůrka uzavře na rok Dobrovodskou

11.08.2021 9:35

Na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR stanovil odbor dopravy a silničního hospodářství českobudějovického magistrátu přechodnou uzavírku pozemní komunikace Dobrovodská, a to v úseku s křížením se stavbou dálnice D3, pro realizaci výstavby dálničního tunelu Pohůrka. Úsek bude uzavřen od 25. srpna 2021 do 25. srpna 2022.

České Budějovice: Výstavba tunelu Pohůrka uzavře na rok Dobrovodskou
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Objízdná trasa povede po silnici II/157 ulicí Ledenická ke křižovatce ulic Aloise Kříže x V Hluboké cestě, dále Ledenickou ke křižovatce Ledenická x Do Mladého a ulicí U Rybníka až k Lázeňské a zpět. Po celou dobu úplné uzavírky bude lokalita, včetně všech dotčených pozemních komunikací objízdných tras, řádně označena dopravním značením.

Přechodná úpravu provozu se týká: silnice č. III/14611 – Dobrovodská, č. II/157 - Ledenická, Karla Tomana, Josefa Hory, Jiřího z Poděbrad, Ivana Olbrachta, Hlinecká, Na Lukách, Mládežnická, Spojovací, Pod Lesem, Na Vyhlídce, U Rybníka, Ledenická-St. Pohůrka, Do Mladého, V Hluboké cestě, Aloise Kříže, Edvarda Beneše, Josefa Lomského, Vítězslava Nezvala, tř. Čsl. legií, Jaroslava Ježka a obcí Srubec a Dobrá Voda.

Uzavírka pozemní komunikace v Dobrovodské ulici také ovlivní provoz městské hromadné dopravy, konkrétně její linky 6. Spoje budou v rámci uzavření úseku vedeny po objízdné trase ulicemi Dobrovodská, Ledenická, U Rybníka a Na Vyhlídce (Dobrá Voda). Změna obslužnosti se bude týkat zastávek Zvonárna, Dobrá Voda, U Křížku a Dobrá Voda, Domov důchodců, které budou dočasně obousměrně zrušeny bez náhrady, a zastávky Kovárna ve směru do Českých Budějovic, která bude po dobu opatření přesunuta asi o 50 metrů ve směru jízdy do ulice Hlinecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…