České Budějovice: Výstavba tunelu Pohůrka uzavře na rok Dobrovodskou

11.08.2021 9:35

Na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR stanovil odbor dopravy a silničního hospodářství českobudějovického magistrátu přechodnou uzavírku pozemní komunikace Dobrovodská, a to v úseku s křížením se stavbou dálnice D3, pro realizaci výstavby dálničního tunelu Pohůrka. Úsek bude uzavřen od 25. srpna 2021 do 25. srpna 2022.

České Budějovice: Výstavba tunelu Pohůrka uzavře na rok Dobrovodskou
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Objízdná trasa povede po silnici II/157 ulicí Ledenická ke křižovatce ulic Aloise Kříže x V Hluboké cestě, dále Ledenickou ke křižovatce Ledenická x Do Mladého a ulicí U Rybníka až k Lázeňské a zpět. Po celou dobu úplné uzavírky bude lokalita, včetně všech dotčených pozemních komunikací objízdných tras, řádně označena dopravním značením.

Přechodná úpravu provozu se týká: silnice č. III/14611 – Dobrovodská, č. II/157 - Ledenická, Karla Tomana, Josefa Hory, Jiřího z Poděbrad, Ivana Olbrachta, Hlinecká, Na Lukách, Mládežnická, Spojovací, Pod Lesem, Na Vyhlídce, U Rybníka, Ledenická-St. Pohůrka, Do Mladého, V Hluboké cestě, Aloise Kříže, Edvarda Beneše, Josefa Lomského, Vítězslava Nezvala, tř. Čsl. legií, Jaroslava Ježka a obcí Srubec a Dobrá Voda.

Uzavírka pozemní komunikace v Dobrovodské ulici také ovlivní provoz městské hromadné dopravy, konkrétně její linky 6. Spoje budou v rámci uzavření úseku vedeny po objízdné trase ulicemi Dobrovodská, Ledenická, U Rybníka a Na Vyhlídce (Dobrá Voda). Změna obslužnosti se bude týkat zastávek Zvonárna, Dobrá Voda, U Křížku a Dobrá Voda, Domov důchodců, které budou dočasně obousměrně zrušeny bez náhrady, a zastávky Kovárna ve směru do Českých Budějovic, která bude po dobu opatření přesunuta asi o 50 metrů ve směru jízdy do ulice Hlinecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…