České Budějovice: Zvýhodněné úvěry pro majitele bytových domů

24.08.2012 18:09

Majitelé bytových domů mohou získat výhodný úvěr, zájemci se musí nahlásit na magistrátu

České Budějovice: Zvýhodněné úvěry pro majitele bytových domů
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Integrovaný operační program nabízí možnost získat zvýhodněný úvěr na financování rekonstrukce nebo modernizace bytových domů. Splatnost úvěru činí až 30 let, výše úroku se pohybuje mezi jedním a třemi procenty a žadatelé na investici musí poskytnout deset až čtyřicet procent vlastních prostředků.

Do 14. září bude českobudějovický magistrát zjišťovat zájem vlastníků bytových domů nebo společenství vlastníků bytových jednotek o tuto formu poskytnutí pomoci. Pokud se najde dostatek zájemců a zapojení do programu schválí orgány města, obrátí se radnice na ministerstvo pro místní rozvoj.

Příjem žádostí o úvěry by měl začít na jaře příštího roku a předpokládá se, že první úvěry by mohly být poskytnuty na podzim 2013. Přiznaný úvěr bude možné použít například na zateplení obvodového pláště domu, výměnu rozvodů tepla, plynu a vody, modernizaci výtahu nebo rekonstrukci střechy.

Oddělení fondů EU českobudějovického magistrátu bude zájem vlastníků nemovitostí o zvýhodněný úvěr evidovat do 14. září.

Podrobné podmínky a výhody čerpání úvěru získáte pod tímto článkem nebo na telefonním čísle 386 803 207 či mailu iprm@c-budejovice.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…