Český Dub: Záchranářská sanitka bude mít novou garáž díky krajské dotaci

09.09.2017 15:54

Rada Libereckého kraje na svém posledním jednání rovněž schválila poskytnutí investiční dotace českodubské radnici na projekt krytého stání pro sanitky. Jedná se o částku jednoho milionu korun.

Český Dub: Záchranářská sanitka bude mít novou garáž díky krajské dotaci
Foto: cdub.cz
Popisek: Český Dub

Český Dub v současné době dokončuje rekonstrukci objektu bývalého zdravotního střediska v Husově ulici, kde bude nová výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a u něj by mělo být také do konce listopadu vybudované garážové stání pro jedno vozidlo/sanitu.

„S městem se podařilo uzavřít memorandum, ve kterém se zavázalo najít vhodné prostory ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje. Na začátku roku starosta města Český Dub nás a záchrannou službu oslovil s nabídkou vybudování garáže v objektu, který je v sousední ulici Boženy Němcové,“ osvětlil Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví a dodal, že objekt pro zamýšlenou garáž přímo navazuje na nové zázemí výjezdové základny záchranky. Navíc v této budově je již automobilové stání postaveno, pouze nevyhovuje rozměrům a požadavkům pro vozidla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

„Cena rekonstrukce včetně studie je v celkové částce 2.602.105 Kč. Odbor zdravotnictví má v rozpočtu kraje 2017 na tuto akci alokovanou částku ve výši 1.000.000 Kč,“ uzavřel náměstek s tím, že investiční účelová dotace bude poskytnuta na základě smlouvy uzavřené mezi městem Český Dub a Libereckým krajem.

V loňském roce poskytl Liberecký kraj na rekonstrukci výjezdové základny tři miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…