Český Krumlov: Otáčivé hlediště zůstane v zámecké zahradě

01.03.2019 13:59

Komise ministra kultury pro řešení problematiky Otáčivého hlediště a revitalizace zámeckých zahrad v Českém Krumlově přijala 27. února 2019 návrh ministra kultury Antonína Staňka a doporučila, aby hlediště zůstalo umístěno v barokní zahradě místního zámku.

Český Krumlov: Otáčivé hlediště zůstane v zámecké zahradě
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

„Jsem velmi rád, že jsme se s komisí shodli v pohledu na další budoucnost unikátního otáčivého hlediště. V tomto duchu nyní bude zadána soutěž architektonického řešení včetně zázemí pro diváky. Věřím, že už bude konec všem dohadům a spekulacím," řekl ministr kultury Antonín Staněk.

Komise po jednání také doporučila, aby Národní památkový ústav na základě žádosti města České Budějovice prodloužil dobu nájmu pozemků a nebytových prostor nezbytných pro provoz divadelních představení na Otáčivém hledišti do roku 2025.

Otáčivé hlediště vzniklo na konci padesátých let minulého století; první velkou rekonstrukcí prošlo v roce 1960, kdy se zároveň jeho kapacita zvýšila na 550 míst, a lidskou sílu nahradily elektromotory. Dnešní podobou hlediště získalo během rekonstrukce v letech 1989 – 1993, která dále zvýšila jeho kapacitu na současných 644 míst. Hledištěm prošlo za dobu jeho existence přes 2 miliony diváků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…