Český Krumlov zjednoduší a zrychlí schvalování předzahrádek. Chce tím napomoci oživit ulice města

01.06.2020 10:43

V návaznosti na prominutí poplatků za restaurační předzahrádky připravuje město Český Krumlov ve spolupráci se Sdružením cestovního ruchu Český Krumlov a Českokrumlovským rozvojovým fondem oživení ulic města po koronavirové krizi.

Český Krumlov zjednoduší a zrychlí schvalování předzahrádek. Chce tím napomoci oživit ulice města
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Napomoci tomu má především rozšíření venkovních posezení doplněných větším prostorem pro pouliční umění. Město proto urychlí proces schvalování restauračních předzahrádek.

Součástí připravovaného projektu s názvem Český Krumlov 2#20 na obnovu fungování širšího centra Českého Krumlova po koronavirové krizi je řada kulturně-společenských a sportovních akcí na tradičních i netradičních místech města. S tím úzce souvisí využití veřejných prostranství pro restaurační předzahrádky, jejichž schvalování nyní město uspíší.

„Iniciativa využití veřejných prostranství pro vytvoření živého a přátelského prostředí navazuje na prominutí poplatků za předzahrádky. Chceme proto v této mimořádné situaci maximálně zjednodušit a zkrátit proces schvalování nově vznikajících předzahrádek, aby se do ulic mohl vrátit čilý ruch co nejdříve," vysvětluje místostarosta Josef Hermann.

Posuzování žádostí o předzahrádky bude probíhat z několika hledisek. Pokud je předzahrádka umísťována na komunikaci, je třeba zajistit dostatečný společný průjezdný a průchozí prostor pro všechny účastníky provozu.

„Stoly, židle a další vybavení by měly svým provedením, použitými materiály a vzhledem odpovídat požadavkům památkové péče. Všeobecně doporučenými materiály jsou dřevo, kov, keramika, sklo, přírodní materiály jako kůže a kámen. Prodejní místo v městské památkové rezervaci a městské památkové zóně by nemělo být vybaveno plastovým nábytkem," vyjmenovává Petr Papoušek z Odboru památkové péče.

(Podrobně: Informace pro žadatele o zřízení místa pro prodej a poskytování služeb).

Předzahrádky smí být umisťovány pouze u objektů s nimiž jsou provozně spjaty, a to přímo před nimi. Pro hladký průběh projednání se dále doporučuje upustit v žádosti od nadstandardních konstrukčních prvků (podesty, paluby, zábradlí atd.) a jiného doplňkového vybavení (slunečníky, markýzy). Město také žadatelům o předzahrádku doporučuje předjednat si souhlas sousedících provozoven.

Žádosti provozovatelů pohostinských zařízení projedná rada města ve dvou vlnách 8. a 15. června 2020.

Žádosti předložené nejpozději 1. června bude moci rada města projednat 8. června a Odbor dopravy a silničního hospodářství následně schválit k datu 15. června. U žádostí podaných do 8. června se předpokládá projednání radou města 15. června a schválení k 1. červenci 2020.

Standardní průběh projednání vyžaduje především projednání žádostí jednotlivě a dále předchozí stanoviska několika dotčených orgánů. Celý proces přípravy podkladů pro jednání rady města a vedení následného správního řízení pro povolení zvláštního užívání komunikace podle zákona o pozemních komunikacích, včetně vyměření poplatku za zábor veřejného prostranství, se tak prodlužuje.

Žádosti o zřízení nových tržních míst shromažďuje Destinační management oblasti Český Krumlov (Zdeňka Chaloupková, tel.: 731 637 404, e-mail: tourism@ckrumlov.info). Žádosti následně zpracuje a radě města k projednání předloží Odbor dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu Český Krumlov, s jehož pracovníky mohou žadatelé své záměry a postup vyřízení žádosti předem konzultovat (Jan Sládek, tel.: 380 766 500, e-mail: jan.sladek@ckrumlov.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…