Český Těšín: Přes tropy je zájem o dopravní hřiště

09.08.2015 21:28

Dětské dopravní hřiště v ul. Frýdecké v Českém Těšíně se již potřetí o prázdninách otevřelo veřejnosti. Po zbývající část roku je využívají strážníci pro výuku Besip žáků základních škol. Přes extrémně horké počasí v měsíci červenci využilo hřiště 177 zájemců.

Český Těšín: Přes tropy je zájem o dopravní hřiště
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Hřiště je úžasným prostředkem, díky kterému si děti v klidu a bezpečně  mohou nacvičit situace na vozovce, seznámit se s dopravními značkami. Mnohé zde také poprvé usednou na kolo, které doma nemají.

Pořádek i zapůjčení výbavy zajišťuje správce. Rodiče zde učí bezpečné jízdy na kole především děti do šesti let. Nemusí mít ani vlastní výbavu. Zájemci si mohou půjčit kola, koloběžky nebo malé kolo s postranními kolečky a cyklistické přilby, které jsou ve výbavě dopravního hřiště, což většina z nich také využívá.

Děti mladší 15 let musí přijít s doprovodem osoby starší 18 let. Cyklisté mladší 18 let jsou povinni užívat cyklistickou přilbu. Zakázán je vstup se zvířaty, osobám pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Areál je přístupný až do 30. srpna vždy od úterý do neděle v době od desáté do čtvrté odpolední, jeho využití je bezplatné. Za nepříznivého počasí je areál dopravního hřiště uzavřen.

Nejvíce lid chodí dopoledne, areál je lemován z jedné strany vzrostlými  stromy a tak zde rodiny najdou i stín. Nejvíce je návštěvníků místních, ale jezdí i lidé z okolních měst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…