Český Těšín: Senioři mohou získat hlásič zdarma

13.03.2019 12:09

Moravskoslezský kraj zakoupil hlásiče požáru a detektory oxidu uhelnatého za více než půldruhého korun. Zdarma je získají senioři mimo jiné v našem městě.

Český Těšín: Senioři mohou získat hlásič zdarma
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Díky spolupráci s krajem se nám podařilo získat na dvě stovky hlásičů zdarma pro naše seniory. Přihlásit se o ně mohou občané našeho města ve věku 65+, kteří mají ve svém domě nebo bytě spotřebič na tuhá, kapalná paliva nebo plyn. Zkušenosti ukazují, že se s hlásičem cítí mnohem bezpečněji nejen senioři, kteří bydlí sami, ale i jejich rodinní příslušníci,“ uvedl místostarosta města a krajský zastupitel Vít Slováček s tím, že projekt by měl pokračovat v dalších létech. Město bude ve spolupráci s krajem distribuovat zařízení prostřednictvím českotěšínského Senior pointu, kde budou k mání od 1. dubna. Zájemce musí mít u sebe občanský průkaz a vyplnit příslušné předávací protokoly. Kontakt Senior Point Český Těšín: ul. Sokolovská 1997 (budova Centra sociálních služeb Český Těšín, p. o.), tel: 770 179 685, Provozní doba PO a ČT od 9.00-13.00 hod., e-mail: tesin@seniorpointy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…