Český Těšín: Voda se brzy vrátí do kašny i fontány

27.04.2019 7:35

Co nevidět se mohou naši občané a turisté těšit z vodní atrakce na českotěšínském náměstí a později i fontány v parku.

Český Těšín: Voda se brzy vrátí do kašny i fontány
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Kašna po zimě vždy prochází generálkou. Pan Eduard Kajfosz, který ji má na starosti, včera se svým pomocníkem jako každoročně rozebrali části nádoby, vše vyčistili, prohlédli, vyměnili těsnění i žárovky. Vodní prvky v architektuře Českého Těšína jsou novinkou 21. století. Kašna před českotěšínskou radnicí vznikla během rekonstrukce náměstí v roce 2004, fontána v parku Masarykovy sady je součástí projektu Revitalpark 2010, na který město získalo evropské fondy.

Vodní prvky v městském prostoru jsou poměrně náročné na údržbu i finance. Roční náklady provozování kašny, fontány a pítek se pohybují kolem 170 tisíc korun. Částka zahrnuje spotřebu vody, elektřiny, údržbu, čištění, opravy. U obou atrakcí je problém se záměrným ničením, kdy převážně děti strkají do pítek a také do trysek ve fontáně kamínky a klacíky, ve fontáně si cyklisté myjí kola, do kašny lidé házejí různé věci. Předloni například strážníci zadrželi díky kamerovému sytému činu mladíky, kteří do ní nalili saponát. Náklady na čištění po nich město vymáhalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…