Český Těšín: Začala stavba haly ve Svojsíkově aleji

20.10.2018 6:31

Firma Metrostav si převzala staveniště a zahájila zemní práce pod základy sportovní haly ve Svojsíkově aleji. Zařízení by mělo začít sloužit sportovcům v roce 2020, kdy město oslaví sto let od svého vzniku. Investici bude hradit ze svého rozpočtu.

Český Těšín: Začala stavba haly ve Svojsíkově aleji
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Projekt víceúčelové haly zahrnuje variabilní hrací plochu, tribunu pro 250 diváků, šatny pro družstva a rozhodčí, sociální zázemí a další. Projekt počítá s klubovnou, dvoupodlažním vzdělávacím a sportovním centrem a úpravou zeleně v okolí. Hala bude mít 1768 m2zastavěné plochy. Stavba neovlivní kaštanovou alej lemující komunikaci, na čas stavby byly stromy zajištěny před poškozením prkny.

Investice byla vysoutěžena za 98 milionů korun. Jednalo o nejnižší cenovou nabídku.

Původně se měla částka pohybovat kolem 50 milionů korun, to byl odhad před naceněním. Projekt se prodražil po geologickém průzkumu lokality a dalších úpravách v projektu. V poslední době také došlo k zásadnímu zdražení stavebních prací a materiálů a na trhu nejsou volné stavební kapacity.

Město bude halu financovat z vlastních zdrojů. Podle vedení Českého Těšína je na splnění snu mnoha sportovních oddílů ideální doba, městu se ekonomicky daří. Zastupitelé ještě v prosinci 2017 vyčlenili v rozpočtu na letošní rok pro tento účel částku 30 milionů korun, zbytek částky náklady bude město proplácet v dalších dvou létech.

Sportovci čekají na halu již mnoho let, všechny českotěšínské týmy kolektivních sportů mimo hokej jezdí na větší turnaje do blízkého i vzdáleného okolí. Sportovní halu mají ve Stonavě, Smilovicích, Horní Suché a ve větších městech je to samozřejmost.

Tělocvičny při školách jsou maximálně vytíženy a prostor pro další rozvoj sportovních aktivit hlavně v zimním období je omezen. Dočasná odstávka tělocvičny v Masarykových sadech vedla ke složitému přesouvání dětí i tenisového oddílu do jiných zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…