Cheb: Jak město využije objekt Dragounská 12?

22.01.2019 10:46

Ze zařízení Mája se sem přestěhuje denní stacionář pro osoby se zdravotním postižením, do budoucna zde má vzniknout centrum sociálních služeb provozovaných městem.

Cheb: Jak město využije objekt Dragounská 12?
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Denní stacionář pro osoby se zdravotním postižením se přesune z nevyhovujících prostor v zařízení Mája do nedalekého panelového domu Dragounská 12, kde kraj v současné době ukončuje provoz domova pro seniory a klienty postupně stěhuje do zrekonstruovaného objektu na sídlišti Skalka.

Sedmipodlažní dům Dragounská 12 patří do majetku města. To by tady chtělo postupně vybudovat centrum sociálních služeb, které město provozuje. Do budoucna by se sem tak mohly přesunout i zbývající služby ze zařízení Mája či kanceláře městské příspěvkové  organizace Správa zdravotních a sociálních služek, uvažuje se rovněž o vzniku domova se zvláštním režimem pro osoby s Alzheimerovou chorobou a podobnými onemocněními.

Přestěhování denního stacionáře pro osoby se zdravotním postižením do objektu Dragounská 12 má proběhnout v březnu. Náklady by měly být výrazně nižší než v případě minulým vedením navrhovaného stěhování do části areálu školky v Bezručově ulici. Navíc by se mělo jednat o trvalé řešení. Město jedná s Karlovarským krajem o bezplatném převodu vnitřního zařízení v Dragounské 12, díky kterému by se sem stacionář mohl přesunout bez potřeby větších investic.

Budoucí úpravy potřebné pro přestěhování dalších sociálních služeb by měly podle předběžných odhadů přijít na jednotky milionů korun. V této souvislosti se chce město  s krajem dohodnout také na pronájmu či odprodeji části zahrady sousední nemocnice, kde by pak mělo vzniknout odpočinkové zázemí pro klienty Dragounské 12.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…