Cheb: Letos se Zlatý vrch dočká dalších úprav

17.01.2012 14:00

V letošním roce se bude rekonstruovat pět panelových domů v ulici K Viaduktu a hlavní části ulice Boženy Němcové.

Cheb: Letos se Zlatý vrch dočká dalších úprav
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V letošním roce bude pokračovat projekt revitalizace veřejných prostranství a regenerace bytových domů na sídlišti Zlatý vrch, na jehož realizaci získalo město dotaci ve výši zhruba 100 milionů korun. Rekonstrukce zahrnující zateplení fasády i střechy, výměnu oken nebo optimalizaci topné soustavy se dočkají další bytové objekty v majetku města - konkrétně pět panelových domů v ulici K Viaduktu. „V případě revitalizace veřejných prostranství se letos bude realizovat celková rekonstrukce hlavní části ulice Boženy Němcové,“ uvedl starosta Pavel Vanoušek. „Hlavním cílem úprav komunikací je zlepšení jejich průjezdnosti a vybudování nových parkovacích míst. Jejich počet by se měl postupně zvýšit zhruba o 220, což je s ohledem na problematické prostorové uspořádání sídliště maximem možného.“

V rámci projektu revitalizace veřejných prostranství a regenerace bytových domů na Zlatém vrchu se počítá s celkovou investicí ve výši téměř 200 milionů korun s tím, že veškeré akce musí být ukončeny do 30. června 2015. Dotační prostředky jsou prostřednictvím jednotlivých výzev k předkládání projektů postupně rozdělovány na realizaci konkrétních investičních akcí. O příspěvky na regeneraci bytových domů se přitom může ucházet jak město, tak ostatní vlastníci. „V minulých dvou letech už proběhly například rekonstrukce městských panelových domů Slavice 1, Malé náměstí 5, 6, 7 či domu s pečovatelskou službou v Dřevařské ulici, úpravy ulice Dřevařská a částí ulic Dvořákova a Boženy Němcové nebo sanace svahu v ulici Boženy Němcové,“ doplnil místostarosta Tomáš Linda.

Sídliště Zlatý vrch je v Chebu nejmladším, zároveň však také nejproblematičtějším. Vybudováno bylo v prudké stráni, jednotlivé objekty jsou navíc blízko u sebe. Ve zhruba šesti desítkách převážně osmipodlažních panelových domů tady na relativně malém prostoru žijí čtyři tisíce obyvatel. V důsledku toho je zde velmi málo volných prostranství. Velkým problémem je i již zmiňovaná špatná průjezdnost komunikací a akutní nedostatek parkovacích míst.

Bc. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Opravy na ústeckých školách pokračují

7:31 Ústí nad Labem: Opravy na ústeckých školách pokračují

V rámci modernizace a zvelebování ústeckých škol budou vyměněna okna a dveře na dvou základních škol…