Cheb: Město pořídilo pro občany další kompostéry

20.07.2019 21:10

Kompostéry se budou vydávat v areálu Chetesu pravidelně v pátek od 16 do 20 h a v sobotu a neděli od 10 do 18 h. Poprvé to bude od pátku 2. do neděle 4. srpna.

Cheb: Město pořídilo pro občany další kompostéry
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Dalších 500 kusů kvalitních zahradních kompostérů nakoupilo pro své občany město Cheb. Jejich pořízení stálo na základě výsledku výběrového řízení na dodavatele necelých 1,8 milionu korun. Přidělená dotace z Operačního programu Životní prostředí přitom pokryje 85 procent pořizovacích nákladů.

„V roce 2017 jsme mezi Chebany rozdělili 700 kompostérů. Zájem byl ale i nadále, takže jsme teď nakoupili ještě dalších 500 kusů. Zase jde o prémiový typ kompostéru s objemem 1100 litrů, který by měl mít podle výrobce životnost aspoň 20 let,“ uvedl Martin Dvořák z odboru správy majetku.

Občané získají kompostéry opět zcela zdarma - nejprve do výpůjčky a následně do vlastnictví. „Kompostéry si budou moci vyzvednout v areálu společnosti Chetes. Na rozdíl od roku 2017 je to tentokrát bez předchozí registrace. Kompostéry se budou vydávat pravidelně v pátek od 16 do 20 hodin a v sobotu a neděli od 10 do 18 hodin. Poprvé to bude v pátek 2. až neděli 4. srpna. Pokračovat se pak bude, dokud nebudou všechny vydány,“ upřesnil Martin Dvořák.

Občanům budou kompostéry předávány po vyplnění a podpisu Smlouvy o výpůjčce a následném darování. Do připravených smluv bude třeba doplnit jméno, příjmení a adresu trvalého bydliště a také adresu místa, kde bude kompostér umístěn. Když bude kompostér stát u domu, postačí adresa nemovitosti. V případě, že se jedná o chatu, zahrádku, je nutné znát číslo parcely a katastrálního území. S sebou si je třeba vzít občanský průkaz. Výpůjčka bude na dobu pěti let a poté kompostéry bezplatně přejdou do vlastnictví občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…