Cheb: Město uvažuje o koupi bývalé pošty

05.07.2017 15:50

Hlavním důvodem, proč město koupi budovy zvažuje, je obava z toho, aby během pár let nehyzdila náměstí rozpadající se ruina.

Cheb: Město uvažuje o koupi bývalé pošty
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Město uvažuje o tom, že by mohlo koupit nevyužitou budovu v dolní části náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, kde dříve sídlila pobočka České pošty. Interiéry objektu si už také v doprovodu zástupců vlastníků prohlédli chebští radní. „Budovu vlastní skupina vietnamských majitelů. Sami řekli, že si s ní neví rady a nemají pro ni využití. Rád bych také zdůraznil, že město tento objekt nikdy nevlastnilo,“ uvedl starosta Antonín Jalovec.

Hlavním důvodem, proč město koupi budovy zvažuje, je obava z toho, aby během pár let nehyzdila náměstí rozpadající se ruina. „Ta budova je ozdobou a dnes už zároveň i ostudou našeho náměstí. Po prohlídce ale musím říci, že vnitřní prostory jsou v relativně dobrém stavu,“ poznamenal starosta.

Prázdnou budovu se její vlastníci snaží prodat již několik let. Momentálně je v realitních kancelářích nabízena za 18 milionů korun. „Při prohlídce nám řekli, že v případě města by byli ochotni jít s cenou dolů. Pokud by snížení ceny bylo výrazné, chtěli bychom na podzim předložit do orgánů města návrh na odkoupení. Na rovinu ale říkám, že pro ni zatím nemáme využití. Ideální by bylo, kdyby se našel soukromý investor, který by budovu koupil a zajistil její využití. Jde o budovu zhruba 130 let starou, takže už jsou v ní betonové a kovové prvky. Díky tomu je staticky odolná a vnitřní prostory by bylo možné variabilně upravit,“ dodal starosta.

Budova bývalé pošty stojí na místě domu U zlatého slunce, který v roce 1883 prakticky kompletně vyhořel. Spáleniště pak zakoupila chebská spořitelna a krátce na to získala i sousední rohový dům. Oba domy nechala zbourat a místo nich postavit svoje nové reprezentativní sídlo. Po válce převzala budovu poštovní správa. Pošta zde pak sídlila až do vybudování nové pobočky ve Šlikově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…