Cheb: Na budoucí prvňáčky se přišel podívat starosta

13.04.2019 10:40

Jak probíhají zápisy do škol a jak jsou budoucí prvňáčkové připraveni na vstup do školy, se přišel podívat starosta Antonín Jalovec.

Cheb: Na budoucí prvňáčky se přišel podívat starosta
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Ve středu a ve čtvrtek se konaly na chebských základních školách, jejichž zřizovatelem je město, zápisy dětí do prvních tříd. Na to, jak děti tuto první velkou zkoušku zvládají, se přišel podívat starosta Antonín Jalovec.

Co by měl budoucí prvňáček všechno zvládnout? Důležitá je samostatnost. Předškoláček by měl poznávat barvy, správně mluvit, vědět jak se jmenuje, kde bydlí, udržet pozornost alespoň 15 minut, samostatně se oblékat, umět jíst příborem nebo samostatně pracovat ve skupině. Dovedností, jejichž ověření je součástí zápisu, je samozřejmě mnohem víc.

Děti, se kterými starosta Jalovec hovořil, mají tyto dovednosti tak říkajíc v malíku. Tak přejeme všem budoucím školákům hodně zdaru, a ať si ještě užijí poslední bezstarostné měsíce v mateřských školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…