Cheb: Nová stezka do Dolních Dvorů se dočká prodloužení

18.09.2018 11:30

Výstavba druhé části stezky přijde zhruba na 4,8 milionu korun. Hotova má být do konce května příštího roku.

Cheb: Nová stezka do Dolních Dvorů se dočká prodloužení
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Nedávno dokončená první část stezky pro pěší a cyklisty do městské části Dolní Dvory se dočká prodloužení. Od křižovatky hlavní silnice s Uhelnou ulicí, kde nyní končí, bude pokračovat dále směrem ke druhému kruhovému objezdu. „Nedávno dokončená první část stezky vede od kruhového objezdu podél areálu bývalé Západní stavební až k Uhelné ulici. Celkové náklady na její výstavbu a realizaci souvisejících úprav včetně vybudování nového veřejného osvětlení a úprav odvodnění činily přes 6,6 milionu korun, přičemž část pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši necelého 1,5 milionu korun. Kromě vybudování samotné stezky došlo také k úpravám kruhového objezdu,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

„Díky nové stezce a úpravám kruhového objezdu se obyvatelé Dolních Dvorů bezpečně dostanou na zastávku MHD nebo ze zastávky domů. Dosud museli chodit po krajnici velmi frekventované komunikace. Provedené úpravy určitě ocení i lidé, kteří dojíždějí autobusem za prací do průmyslového parku. I pro ně je cesta daleko bezpečnější,“ dodal starosta Zdeněk Hrkal.

Výstavba druhé části stezky pro pěší a cyklisty, jejíž součásti opět bude i vybudování nového veřejného osvětlení a odvodnění, přijde zhruba na 4,8 milionu korun. Již přidělená dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury pokryje tentokrát plnou polovinu nákladů. „Na základě smlouvy s dodavatel má být druhá část stezky hotova nejpozději do konce května příštího roku,“ uzavřel místostarosta Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…