Cheb: Nové velké parkoviště na Skalce už slouží

10.09.2015 19:49

Parkoviště v sousedství věžových domů má kapacitu 99 míst. Revitalizace celé lokality přišla zhruba na 10,8 milionu korun.

Cheb: Nové velké parkoviště na Skalce už slouží
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Revitalizace veřejného prostranství v ulici Přátelství na sídlišti Skalka, se kterou se začalo vloni na podzim, je hotova. Její součástí bylo zejména vybudování nového velkého parkoviště. „K dispozici tady je 99 parkovacích míst. V této lokalitě se třemi věžovými domy byla situace s parkováním nejhorší z celého sídliště. Díky nově vybudovaným místům došlo k výraznému zlepšení,“ uvedl chebský místostarosta Pavel Hojda.

Revitalizace prostranství byla zhruba o 900 tisíc korun dražší, než se původně očekávalo. V průběhu stavby se totiž ukázalo, že vytěženou zeminu nelze následně použít jako zásypový materiál. „Zemina měla jílovitou konzistenci, takže byla nepropustná a zároveň měla malou nosnost. Musel se proto místo ní použít pískový zásyp. Realizace celé akce tak nakonec stála přibližně 10,8 milionu korun, přičemž většinu nákladů pokryje dotace z Regionálního operačního programu Severozápad. Ta činí 8,5 milionu korun,“ upřesnil Pavel Hojda.

Součástí stavby bylo například také vybudování retenční nádrže, která reguluje odtok dešťových vod do kanalizace, přeložka veřejného osvětlení nebo sadové úpravy v okolí parkovacích ploch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

19:27 Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektiv…